Hur hittar man rätt skor?

Hur hittar man rätt skor?

Det ska springas, lekas, hoppas i vattenpölar, åkas på sparkcykel och skates... och det är bara roligare med rätt fotbeklädnad. Vi vet att det kan vara svårt att handla skor online, men vi gör vårt yttersta för att guida dig så bra som möjligt, så att det rätta paret hamnar på ditt barns fötter.

Vi mäter all skodon inre mått, eftersom måtten i centimeter kan variera en hel del från märke till märke. Därför har vi skapat guider för fotmätning och tillväxtmån, som klär dig väl för att ge dig ut på äventyr i vårt sortiment. Skulle du ändå vara osäker, är du mer än välkommen att kontakta vår kundservice, som är redo att hjälpa dig varje dag från kl. 7 till 23.

Så här mäter du ditt barns fot

Dags att ta fram papper och penna! Det enklaste sättet att mäta ditt barns fot på är genom att låta barnet stå med foten platt på ett stycke papper. Det är viktigt att hela barnets vikt vilar på foten så att den är utsträckt och ligger platt på papperet.

Observera att det kanske behövs lite dans, spring eller hopp innan du ritar – det gör allt lite enklare.

När foten är placerad, rita konturen av den och mät teckningen från tår till häl – och vips! Då har du ditt barns exakta fotmått. Utifrån teckningen kan du också få en uppfattning om ditt barn har en smal, normal eller bred fot.

Nu är du rustad för att jämföra de olika storlekarna på webbshoppen. Vi rekommenderar att du läser måtten noga, eftersom centimetermåtten kan variera en del från märke till märke.